sougnlo.JPG (12038 bytes)

Antoine Dansaertstraat, op een stapje van de Beurs in Brussel, heeft het Sougné huis een voorouder figuur. Al de vliegvissen liefhebbers kennen deze winkel en komen zelfs van heel ver om hun materieel te volledigen. Want die buurschap heeft zijn eigen handelsmerk kunnen bewaren sinds 1929: Die van een Engelse stijl winkel van vroegere tijden met zijn oude stijl meubilair die een warme sfeer geeft (oude togen en mahoniehouten vitrinen)

"Als de klanten bij ons zijn dan zijn ze al een beetje aan het vissen", zegt Paul Vlerick. "Ze hebben dan ook altijd iets te vertellen."

Vennoot met Henry Addons zijn schoonbroer heeft hij de handel overgenomen in 1983 opvolgend van zijn vader die zelf vennot was van de stichters van de jaren 30.

sougne.JPG (19448 bytes)

"In het begin was Sougné beschouwd als een grote winkel. Vandaag is hij kleiner geworden maar hij heeft nog altijd zijn goede image die een goede raad wil geven, het beste naverkoop dienst en het contact met de klant heeft."

Het huis Sougné selecteert nog steeds zijn produkten en wil de beste dienst aan zijn klanten geven. Dat betreft het materieel maar het gaat ook om de inlichtingen over de beste plaatsen in België en de "aangename hoekjes of plekjes" in het buitenland. Dat allemaal om zijn goede naam te bewaren.

Deze reputatie gaat verder dan onze grens met de zelfgemaakte vliegen die ze in het buitenland verspreiden. Het huis heeft ook een iuitgebreide keus voor de hengels zoals Hardy, Sage, Pezon et Michel, Garbolino, Malevé, Shimano, Berkley, Daiwa,enz.), en ook voor molen (Hardy, Mitchell, Shimano, Daiwa, Abu, Penn, enz.) Ze hebben ook waterdichte regenjassen, vesten, broeken en hemden, life-jackets, waders en laarsen  (Aigle, Chameau). De vliegbinder zal zijn smaak zeker en vast vinden in al die oude houte laden waar duizende vliegen zijn komen liggen gedurende al die jaren met al die pluimen, haren, en zijden. Met dit materiaal wordt sougné een specialist van vliegvissen maar ook van al die sportieve vistechnieken:  Zeevissen, Surf-Casting, Engelsvissen, karper, snoek, ...


(Photo Fisherman's Paradise)

Sinds 1929, met al dit materiaal vind je ook heel wat mooie voorwerpen en beelden die allemaal een hele geschiedenis met het vissen hebben. Bijvoorbeeld deze twee prachtige platen aangeboden door de "Colonel Milward" die tussen de oude foto's van de vistrofees uit de verre landen hangen. Een hele wereld.

"Als er iemand bij ons komt om zijn eerste vliegvissen materieel te kopen dan bieden wij hem een uur leerschool aan om te leren werpen in een Brusselse vijver van onze club, "Royal Casting Club de Belgique".

Sougné Huis
Antoine Dansaertstraat 33
1000 Brussel
Tel/Fax: 0032 2 511 03 07

Openingsuren: Elke dag van 8u30 to 19u30. (zondag is de sluitdag)

 

sage.gif (3143 octets) shimano.gif (1789 octets) daiwa.gif (4410 octets)